Cursus aqua sportief op gewicht

07-09-2015

Het duurt nog even, maar in januari/februari 2016 start er in samenwerking met de Omring en zwembad de Waterhoorn weer een cursus aqua sportief op gewicht.

VOOR WIE
De cursus is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar en ouder die zich fitter wil voelen en een blijvende verandering van eet- en beweeggewoonten wil bereiken. U hoeft geen goede zwemmer te zijn.

OPZET VAN DE CURSUS
De cursus duurt 12 weken. U gaat iedere week 45 minuten aqua-joggen. Er worden zes voedingsbijeenkomsten gegeven van een uur, die om de week plaatsvinden, voorafgaand aan het aquajoggen.
Wanneer u aan deze cursus deelneemt mag u tussen 18.00 en 22.00 uur voor- en nazwemmen in het recreatiebad.

INHOUD VAN DE CURSUS
Bij het aquajoggen doet u doelgerichte oefeningen. Eigenlijk is het een soort hardlopen in het water op de maat van de muziek. Alle spieren worden geactiveerd zonder overbelasting. De kans op blessures is daardoor kleiner.

Tijdens de voedingsbijeenkomsten krijgt u informatie over gezonde voeding. U leert o.a. uw eigen voedingsgewoontes te beoordelen, zodat u stapsgewijs uw eetpatroon blijvend kunt veranderen. Het uitwisselen van ervaringen en het maken van de huiswerkopdrachten, zoals het bijhouden van een eetverslag, maken deel uit van de cursus.

WAAR EN WANNEER
De cursus wordt gegeven in zwembad De Waterhoorn op maandagavond. De precieze data zijn nog niet bekend, maar de start van de cursus staat gepland voor januari/februari 2016.

De cursus zal alleen van start gaan bij voldoende deelname.

Minimum aantal deelnemers: 12.
Maximaal aantal deelnemers 15.

Neem voor meer informatie of om u aan te melden gerust contact met mij op: 06-41348893 of info@dieetzorg.com.