Voor cliënten

Bereikbaarheid

I.v.m. de spreekuren en huisbezoeken ben ik niet altijd direct telefonisch bereikbaar. Als u een vraag heeft of een afspraak wilt maken, kunt u daarom 24 uur per dag een voicemailbericht achterlaten of een WhatsApp-bericht of e-mail sturen. Dan bel ik u terug zodra ik hiervoor in de gelegenheid ben (06 – 41 34 88 93 of info@dieetzorg.com).

Behandelingen

In mijn praktijk zie ik cliënten met de meest uiteenlopende voedingsproblemen, maar ik heb een aantal specialisaties, te weten:

– ondervoeding bij ziekte (o.a. kanker, hartfalen en copd)
– darmklachten (waaronder prikkelbare darmsyndroom)
– coeliakie (ook wel glutenintolerantie genoemd)
– dieet voor en na gastric bypass

Niet alleen heb ik veel ervaring met deze dieetbehandelingen, ik word hier ook regelmatig in bijgeschoold, zodat ik altijd bekend ben met de meest actuele, wetenschappelijke inzichten.

Wel of geen verwijsbrief

Sinds 2011 is een verwijsbrief niet perse meer nodig, toch geef ik hier nog steeds de voorkeur aan. Vaak staat er namelijk belangrijke informatie op die de dieetbehandeling ten goede komt. Daarnaast stellen enkele zorgverzekeraars dit nog steeds als voorwaarde om voor vergoeding in aanmerking te komen. Wanneer u toch zonder verwijsbrief naar het spreekuur komt, vindt er eerst een zogenaamde screening plaats. Met deze screening beoordeel ik of u bij mij op de juiste plek bent. Indien dit het geval is, volgt de dieetbehandeling hier meteen achteraan. U hoeft hier dus niet apart voor langs te komen.

Vaste diëtist

In principe zult u altijd door mij gezien worden en heeft u dus een vaste diëtist. Alleen bij langdurige afwezigheid wordt er voor waarneming gezorgd. Of u ook door een waarnemend diëtist gezien zal worden, wordt altijd eerst met u overlegd.

Afspraak afzeggen

Uiteraard kan het gebeuren dat u een afspraak af moet zeggen. Ik verzoek u dit zo tijdig mogelijk te doen. Het is voor mij erg prettig om op tijd te weten wanneer er extra ruimte ontstaat, zodat iemand anders op uw tijd ingepland kan worden. U kunt 24 uur per dag, 7 dagen per week, telefonisch of per e-mail een bericht achterlaten.

Bestellen van dieetvoeding

Wanneer u cliënt bij mij bent en gebruik maakt van een medische dieetvoeding (ook vaak ‘astronautenvoeding’ genoemd), wil ik u vriendelijk verzoeken deze voeding zelf bij het facilitair bedrijf te bestellen wanneer dit opraakt. U hoeft dit niet via mij te doen.

Uiteraard is het wel van belang dat u contact met mij opneemt wanneer u vragen heeft over uw dieet, u afvalt of wanneer de machtiging verloopt.

In de meeste gevallen wordt de voeding geleverd door Sorgente, maar soms ook door Mediq Tefa (kijk uw eigen papieren hier even op na).

Sorgente: 030 – 850 2035

of

Mediq Tefa:  030 – 282 1222

Contact

Voor meer informatie of een afspraak kunt u telefonisch of per e-mail contact met mij opnemen: 06 – 41 34 88 93 of  info@dieetzorg.com.