Ga je harder fietsen van bietensap?

26-09-2015

Weer een mooie beter/eten in de Volkskrant vandaag: Ga je harder fietsen van bietensap?

Onderzoeken spreken elkaar tegen wat betreft de prestatieverbetering door het gebruik van bietensap. Het zou hooguit een lichte verbetering kunnen geven, maar het is onduidelijk wat een hoge dagelijkse inname op de lange termijn doet. Mijn advies is daarom, als u toch bietensap wil drinken, dit dan alleen te doen op de dag dat u sport. Deze dag kunt u dan beter geen vis eten.

Nitriet (wat uit nitraat wordt omgezet) kan namelijk met de eiwitten uit vis nitrosamines vormen, wat mogelijk kankerverwekkend is. Het is geen probleem om nitraatrijke groenten zoals spinazie met vis te combineren, omdat de hoeveelheid nitrosamines die hieruit gevormd worden te klein zijn om te leiden tot gezondheidsproblemen. Maar omdat bietensap zeer grote hoeveelheden nitraat bevat, is deze combinatie wel af te raden.

Via onderstaande link kunt u het artikel lezen:

Ga je harder fietsen van bietensap?

Wilt u een afspraak maken voor een persoonlijk dieet- of voedingsadvies, dan bent u welkom in mijn diëtistenpraktijk in Hoorn, Enkhuizen, Grootebroek, Wieringerwerf of Middenmeer. Als het niet lukt naar de praktijk toe te komen, is een huisbezoek ook mogelijk.