Graag nog steeds afzeggen bij klachten

19-07-2021

Het is nog steeds noodzakelijk dat u uw afspraak afzegt wanneer u klachten heeft passend bij het coronavirus (verkoudheidsklachten, keelpijn, verhoging/koorts of benauwdheid) of wanneer u in contact bent geweest met iemand die besmet is met het coronavirus. Óók als u gevaccineerd bent.

Regelmatig bezoek ik ernstig zieke mensen, die zich niet altijd hebben kunnen laten vaccineren of bij wie de vaccinatie mogelijk niet voldoende werkt. Dit zijn zeer kwetsbare patiënten en voor een goede dieetbehandeling is het niet altijd mogelijk om voldoende afstand te houden. En hoewel ik zelf volledig gevaccineerd ben en me aan alle hygiënemaatregelen houd, zou ik mogelijk het virus toch kunnen overdragen. Ook weet ik niet precies hoe lang de bescherming van de vaccinatie duurt en of het ook voldoende tegen toekomstige varianten beschermt.

Onder andere om deze redenen wil ik u graag nog steeds om uw begrip en medewerking vragen om uw afspraak met mij te verzetten wanneer u mogelijk besmet kunt zijn. Uiteraard kan uw afspraak wel omgezet worden naar een (video)belconsult. Zo dragen we samen de verantwoordelijkheid om verdere verspreiding van dit virus zoveel als mogelijk te voorkomen.