Nog een goede reden om vis te eten!

03-10-2015

Vandaag in de Volkskrant, beter/eten:

Beter eten 3 okt 2015

(klik aan om te vergroten)

In aanvulling op bovenstaand artikel, door het eten van voldoende groente, fruit en vis verklein je de kans op allerlei ziekten. Zo hebben mensen die veel groente en fruit eten een lager risico op het krijgen van hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Vis is vooral belangrijk vanwege de visvetzuren DHA en EPA. Dit zijn onverzadigde vetzuren, waarvan sterke aanwijzingen zijn dat zij extra bescherming bieden tegen hart- en vaatziekten. Het advies is daarom om 2 keer per week vis te eten, waarvan tenminste 1 keer vette vis.

Hoeveel heb je nodig?

Kinderen t/m 8 jaar mogen elke dag anderhalf stuk fruit en vanaf 9 jaar 2 stuks fruit eten. De aanbevolen hoeveelheid groente is voor kinderen t/m 8 jaar 50-100 gram per dag, voor kinderen van 9 tot en met 13 jaar 150 gram en voor iedereen die ouder is 200 gram per dag.

Heb je moeite om hier voldoende van te eten? De diëtist kan tips geven om op een makkelijke manier meer groente, fruit en vis te eten!

Wilt u een afspraak maken voor een persoonlijk dieet- of voedingsadvies, dan bent u welkom in mijn diëtistenpraktijk in Hoorn, Enkhuizen, Grootebroek, Wieringerwerf of Middenmeer. Als het niet lukt naar de praktijk toe te komen, is een huisbezoek ook mogelijk.