Voor verwijzers

Verwijsformulier gewenst

Sinds 2011 is de diëtist direct toegankelijk. Dit betekent dat uw patiënten geen verwijzing meer nodig hebben om een afspraak te maken. Echter, ik geef er de voorkeur aan om patiënten nog steeds met een verwijsformulier te ontvangen. De aanvullende informatie die hiermee in veel gevallen gegeven wordt (o.a. lab uitslagen en medicijngebruik) zal de kwaliteit van de dieetbehandeling namelijk ten goede komen. Daarnaast stellen sommige zorgverzekeraars een verwijzing nog steeds als voorwaarde om voor vergoeding in aanmerking te komen.

U kunt hier een verwijsformulier downloaden

Indien een patiënt zich toch bij mij meldt zonder verwijsformulier, dan vindt er eerst een zogenaamde screening plaats. Met deze screening wordt beoordeeld of de patiënt met zijn/haar hulpvraag en klachten bij mij als diëtist op de juiste plek is. Uiteraard stel ik geen diagnose, maar ik screen op alarmerende signalen zoals bijvoorbeeld slikklachten of bloed bij de ontlasting. Als er sprake is van een contra-indicatie of van alarmerende signalen dan zal ik de patiënt adviseren u/de huisarts te consulteren.

Verwijsmogelijkheden

Als diëtist kan ik uw patiënten op veel gebieden van dienst zijn. Indien u hier meer over wilt weten, kunt u gebruik maken van de artsenwijzer diëtetiek. In deze wijzer vindt u een overzicht bij welke ziekten en op welk moment het gewenst is door te verwijzen naar een diëtist. Tevens kunt u hier vinden welke gegevens nodig zijn voor een goede dieetadvisering.

CVRM

Indien uw huisartsenpraktijk deelneemt aan het zorgprogramma CVRM van Ketenzorg West-Friesland, kan ik uw patiënten met een verhoogd cardio vasculair risico, dieetadvies geven via de ketenzorg. U kunt hiervoor het verwijsformulier mailen naar info@dieetzorg.com. Ik neem dan contact op met uw patiënt om een afspraak te maken.

Veilig mailen

Het domein dieetzorg.com is gekoppeld aan de mailservers van Zorgring. Dit betekent dat mijn e-mailadres (info@dieetzorg.com) beveiligd is. Op deze manier kan eventueel privacygevoelige informatie veilig via mail worden uitgewisseld.

Contact

Voor meer informatie of patiëntoverleg kunt u mij bereiken op telefoonnummer: 06- 41 34 88 93 of via e-mail: info@dieetzorg.com.