Samenwerking met Centrum voor Obesitas Nederland

05-08-2015

Wanneer u in aanmerking komt voor een maagverkleinende operatie, kunt u bij mij terecht voor advies. Zowel vóór als na de operatie.

Sinds kort is er ook een samenwerking met het Centrum voor Obesitas Nederland. Op hun uitnodiging ben ik afgelopen maand naar het Medisch Centrum Leeuwarden geweest en heb ik voorlichting gekregen over het behandeltraject. Ook heeft de chirurg uitgebreid verteld over de verschillende operaties die in het MCL worden uitgevoerd. Dit was ontzettend leerzaam!

Als diëtist speel ik een rol in zowel het voor- als het natraject. Ter voorbereiding is het de bedoeling dat u minimaal 4 maanden begeleid wordt door een diëtist. Na deze 4 maanden –of indien nodig langer- geef ik een advies aan het Centrum, waarna u een oproep krijgt en u verder gaat met het behandeltraject.

In het natraject krijgt u van mij o.a. advies over het aanpassen van de voeding na de operatie, het voorkomen of behandelen van voedingstekorten en het voorkomen van complicaties zoals dumping.

Wilt u hier meer over weten, neem dan gerust contact op: 06-41348893.